Emiel Siemonsma_ Laadpaal 123_HR_01
Met Ecotap heb je altijd de ideale laadoplossing in huis…

“Een aantal jaren geleden zijn wij begonnen met het leveren en monteren van laadpalen”, begint Emiel Siemonsma van Laadpaal123. “Ecotap steekt er als marktleider overduidelijk bovenuit. We kozen vooral voor dit merk door hun brede assortiment voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Zo kunnen we onze klanten een compleet pakket bieden, en is altijd de ideale oplossing beschikbaar. We werken nu al zo’n 4 á 5 jaar heel goed samen.”

Zakelijke markt

“We merken steeds meer een verschuiving naar de zakelijke markt. Voor ons is de zakelijke markt ook interessanter omdat we daarin grootschaliger kunnen werken. De particuliere markt zijn we inmiddels wel een beetje ontgroeid”, zegt Siemonsma. “Vooral op zakelijk niveau is het van belang dat de laadpalen schaalbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld opdrachtgevers, zoals vastgoedeigenaren, die verschillende locaties hebben. Die beginnen soms met één paal of een duo-paal. Zodra ze er meer willen, dan valt dat met Ecotap goed te realiseren omdat de uitstraling dezelfde blijft. Dat is wat Ecotap ons als geen ander kan bieden, en waar wij enorm tevreden over zijn.”

Goede levering

Emiel vervolgt: “Tijdens de coronacrisis is voor een grote groep installateurs duidelijk geworden wat er kan gebeuren als je met buitenlandse partijen zakendoet, die ver weg gevestigd zijn. Een extra voordeel van Ecotap is dat het in Nederland gevestigd is. Hun voorraden zijn altijd goed, ze beschikken over een bereidwillige helpdesk en er zijn geen tot nauwelijks leveringsongemakken. Dit zijn voor ons ook heel voorname redenen waarom wij graag samenwerken met Ecotap. Mijn ervaring met de laadpalen van Ecotap zijn dan ook heel positief.”

Vooraf zekerheid

En hoe verloopt het onderhoud bij eindgebruikers? Siemonsma: “Wij doen zelf de service en reparatie van de Ecotap laadpalen. Stel: wij komen er echt niet uit, is er altijd een Ecotap-monteur beschikbaar die ons kan helpen. Dit is overigens nog nauwelijks voorgekomen. Ook belangrijk: qua certificering beschikken de Ecotap laadpalen over een type B aardlekschakelaar. De meeste zakelijke opdrachtgevers dienen verplicht een NEN-keuring te ondergaan. Zonder type B aardlekschakelaar certificaat zouden ze een afkeur op deze inspectie krijgen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus met Ecotap kiest men vooraf voor zekerheid.”

Toekomstgericht

“We voorzien een enorme groei gezien de alsmaar toenemende vraag naar goede laadoplossingen, en zijn er zeker van dat Ecotap ons hierin onverminderd actief zal ondersteunen. Er is sprake van echt partnership. Je kunt gerust stellen dat zowel Ecotap als Laadpaal123 klaar zijn voor de toekomst”, besluit de energieke laadspecialist lachend.