aditya-chinchure-jNoDM1ncHWI-unsplash
Op vakantie met je elektrische auto? Natuurlijk! Zo doe je dat:

Een van de meest gehoorde twijfels, en dan met name voor mensen die juist nog niet elektrisch rijden, is de haalbaarheid van een autovakantie op elektriciteit. Lastig, onhandig, onzekerheid… we kennen alle termen die bij mensen opkomen wanneer de onzekerheid van het onbekende de overhand neemt.

En toen is elektrisch op autovakantie eenvoudiger en toegankelijker dan ooit! In ons blog van vandaag delen we de belangrijkste tips en de grootste ontwikkelingen in elektrisch rijden op vakantie.

1. Bereid je voor

Vrijwel niemand gaat onvoorbereid op vakantie en ook met je benzine auto heb je vooraf waarschijnlijk al bedacht waar je wilt stoppen en tanken.

Datzelfde doe je wanneer je elektrisch rijdt. Maar nu kan het nog wat belangrijker zijn. Bepaal waar je allemaal kunt laden en ideaal gesproken weet je zelfs al wat de tarieven en laadopties zijn. Kun je snelladen langs de snelweg, zoek je een iets goedkopere optie net buiten de grote weg of wil je het combineren met een lekkere lunch? Via talloze apps en websites is uitgebreide informatie over laadpunten in binnen- en buitenland te vinden. Zo ook via ons bij Ecotap en de Ecotap app.  

2. Laadinfrastructuur groeit overal

De dekking van het laadnetwerk in zowel Nederland als Europa groeit elke dag. Dus ook landen als Frankrijk en Duitsland hebben een sterk groeiend netwerk aan laadopties en met name rondom de voor de hand liggende routes zijn er voldoende opties om te laden.

Daarbij is het aantal snelladers ook sterk groeiend, wat ervoor zorgt dat een laadmoment vaak helemaal geen lange stop hoeft te betekenen. En wil je ergens juist even langer stoppen voor een lunch of slaappauze, dan kun je dat mooi als een (goedkoper) laadmoment gebruiken. Win win.

3. Auto’s kunnen meer

De elektrische auto’s van de nieuwere generaties hebben een nadrukkelijk ruimer bereik dan de vorige auto’s. Met zo’n vergrote actieradius kun je dus simpelweg langer op een lading doorrijden, met effectief minder noodzaak tot stoppen voor een laadmoment.

Daarnaast is met de groei van het laadnetwerk ook het aantal verschillende laadopties gegroeid en kun je op je weg dus vaak gebruik maken van verschillende types laders. (dus ook snelladers)

4. Check je pas en opties

In het buitenland kun je niet altijd met een pas overal terecht. Diverse apps en websites kunnen je vooraf vertellen waar je al dan niet kunt laden, maar ook je aanbieder kan vaak al duidelijk stellen waar je met jouw laadpas terecht kunt.

Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je vooraf waar je aan toe bent, wel zo relaxt!
Bij Ecotap vind je via de Ecotap app precies waar je terecht kunt, of raadpleeg hier het overzicht onderaan de supportpagina